Vliegen naar Seattle

De afstand tussen Amsterdam en Seattle bedraagt hemelsbreed bijna achtduizend kilometer. Deze afstand in combinatie met het feit dat Seattle aan de westelijke kant van Amerika ligt zorgt ervoor dat de boot eigenlijk geen optie is als vervoersmiddel om in Seattle te geraken. De auto kan al helemaal niet, want je moet over water naar Amerika reizen. Dat betekent dat je op het vliegtuig aangewezen bent om naar Seattle te reizen als je vanuit Nederland vertrekt. Er zijn prima vliegverbindingen tussen Amsterdam en Seattle. Als de keuze van vluchten vanaf Schiphol voor een bepaalde vertrekdatum te beperkt of te duur is, dan kun je altijd nog kijken of je vanaf Brussel of Düsseldorf naar Seattle kunt vliegen, eventueel met een overstap.Rechtstreeks naar Seattle vliegen

Dankzij de samenwerking tussen Delta Airlines en KLM zijn er volop goede verbindingen tussen Amsterdam Schiphol Airport en Seattle-Tacoma International Airport. Er is iedere dag tenminste één rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Seattle. Vaak kun je zelfs uit twee vluchten kiezen. Mocht daar onvoldoende aanbod op zijn dan zijn er vaak nog wel andere mogelijkheden binnen de Skyteam-partners, waarbij er mogelijk een overstap nodig is in Europa of binnen de Verenigde Staten.

Als je rechtstreeks tussen Amsterdam en Seattle kunt vliegen dan bedraagt de vluchtduur ongeveer tien uur. De heenweg is door tegenwind vaak iets langzamer dan de terugweg. Bij een beetje gunstige route kun je in minder dan een uur terugvliegen naar Nederland. Als je met een overstap vliegt dan moet je minstens enkele uren optellen bij je totale reisschema.

vliegen naar Seattle

Met een overstap naar Seattle vliegen

Het aanbod van vluchten met een overstap is helemaal groot. Air France/KLM en Delta bieden samen al een groot aantal opties per dag om met een overstap vanaf Amsterdam naar Seattle te vliegen. Wie op zoek gaat naar de goedkoopste vliegtickets die komt sneller bij een reisschema met overstap uit dan bij een rechtstreekse vlucht. Soms kan het voordeel oplopen tot honderden euro’s per ticket.

Let op als je je ticket boekt dat er voldoende tijd is om over te stappen. Helaas zie je op het moment dat je op zoek gaat naar vliegtickets naar Seattle dat er ook tickets aangeboden worden met een overstaptijd van een uur of iets langer. In de praktijk is dit vrijwel niet haalbaar. Dat komt vooral omdat je bij aankomst in Amerika eerst door de migratie en de douane moet voordat je naar de terminal kunt gaan voor binnenlandse vluchten. Stel dat je 20 tot 30 minuten van de landing van boord kunt gaan, dan kun je nooit tien minuten later alweer boarden voor je verbindende vlucht. Houd daarom voor overstappen in de Verenigde Staten tenminste 2,5 tot 3 uur aan. Heb je je overstap in Europa, dan moet je bij je overstap ook door de douane en veiligheidscontrole. Ook daar geldt dus dat je niet binnen een uur bij je volgende vlucht kunt staan.

Seattle-Tacoma International Airport

De internationale luchthaven van Seattle heet Seattle-Tacoma International Airport. Het vliegveld ligt tussen de steden Seattle en Tacoma in, wat meteen de naam verklaart. De IATA-luchthavencode is SEA. Die code zul je onder andere terugzien op tickets en bagagelabels. Seattle-Tacoma International Airport behoort tot de top 10 drukste luchthavens van de Verenigde Staten. Het aantal passagiers dat jaarlijks verwerkt wordt door Sea-Tac Airport (zoals het ook wel genoemd wordt) is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer vijftig miljoen. Kijkend naar de internationale verbindingen dan staat Amsterdam in de top 10 van bestemmingen.

Seattle-Tacoma International Airport is een moderne luchthaven waar vrijwel alle denkbare faciliteiten aanwezig zijn die je op een vliegveld nodig. Er is een groot aanbod van belastingvrije winkels waar je voor vertrek vanuit Seattle nog even de laatste inkopen kunt doen en er zijn enkele tientallen horecagelegenheden te vinden die verspreid door de terminal liggen. Je hoeft achter de douane vrijwel nooit langer dan vijf minuten te lopen om iets te kunnen eten of drinken.
Er is een speciale kinderspeelruimte die 24 uur per dag geopend is, er is gratis Wi-Fi aanwezig in alle publieke ruimtes van de luchthaven en er zijn volop stopcontacten te vinden waar je je apparatuur al wachtend op kunt laden. Voor businessclass passagiers en frequent flyers zijn er natuurlijk ook nog de lounges waar ze voorafgaand aan een vlucht kunnen vertoeven.

Vervoer vanaf de luchthaven

Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven richting de stad te reizen of naar andere bestemmingen te reizen. Wie naar het centrum van de stad wil reizen die kan gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit is de voordeligste manier van transport tussen het vliegveld en de stad. Met de Link Light Rail kun je vanaf ’s morgens vroeg tot rond of na middernacht tussen de stad en de luchthaven reizen. Deze treinen rijden in een frequentie van 6 tot 15 minuten, afhankelijk van het moment van de dag. Reken op een reistijd van ongeveer drie kwartier. Daarnaast zijn er ook verschillende busdiensten die je naar Seattle kunnen brengen.

Wil je een taxi of een Uber naar de stad nemen? Dat kan natuurlijk prima. Je kunt dan direct naar je eindadres reizen. De afstand van ruim twintig kilometer naar Downtown Seattle wordt in theorie in ongeveer twintig minuten afgelegd. In de praktijk ben je eerder iets van een half uur kwijt of langer als er sprake is van spitsverkeer of files.

Als je alleen naar Seattle reist dan is een huurauto niet de meest gangbare manier om je te verplaatsen. De tarieven van de huurauto vallen waarschijnlijk nog wel mee, maar parkeren in Seattle zelf is duur. Als je je echt met de auto in de stad gaat verplaatsen en iedere keer ergens maximaal een paar uur parkeert, dan kan het echt duur worden. De eerste uren zijn vaak het duurste. Parkeer je meerdere keren per dag dan val je vrijwel continu in de dure tarieven.

Transport vanaf de luchthaven naar Seattle

Auto huren

Heel veel toeristen die in Seattle arriveren die huren een auto. De in 2012 geopende huurautofaciliteit telt maar liefst 5400 parkeerplaatsen en kan meer dan 14.000 transacties per dag afhandelen. Grote autoverhuurders zoals Alamo, Avis Budget, Sixt, Hertz en National hebben hun kantoor hier zitten. Met shuttlebussen wordt je gratis tussen de luchthaven en de autohuurfaciliteit gebracht. Deze rit duurt ongeveer vijf minuten.

Wij adviseren om je huurauto vooraf te reserveren. Op die manier weet je zeker dat de categorie auto die je wilt boeken beschikbaar is en belangrijker nog: door online te reserveren krijg je vaak veel betere tarieven voor je huurauto. Soms is ter plaatse regelen twee keer zo duur of zelfs nog duurder. Er zijn twee websites die wij aan durven te prijzen om een auto in Seattle te huren. De eerste is Sunny Cars. Dit bedrijf is al meer dan dertig jaar actief op de Nederlandse vakantiemarkt als tussenpersoon voor huurauto’s wereldwijd. Sunny Cars biedt all-inclusive autohuur aan, waardoor je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Je bent volledig verzekerd, je hebt geen eigen risico en je hebt geen verplichte afname van een volle tank brandstof als je via Sunny Cars een auto huurt. De huurauto wordt geleverd door één van de grotere autoverhuurders in Seattle.

Bij Easyterra heb je iets meer keuzevrijheid in wat je wel en niet inbegrepen laat zijn. Wel een eigen risico en daardoor een lagere huurprijs? Het kan bij Easyterra. Ook bij Easyterra kun je kiezen voor zogenaamde ‘no worries’ autohuur waarbij uitgebreide verzekeringen, GPS en een volle tank brandstof inbegrepen zitten.

Bekijk huurauto’s in Seattle bij Easyterra
Bekijk huurauto’s in Seattle bij Sunny Cars

huurauto