Seattle bezoeken

Seattle is een heerlijke stad, die meestal bezocht wordt als onderdeel van een rondreis. Slechts weinigen vliegen speciaal voor een stedentrip naar Seattle, tenzij het in combinatie is met een zakenreis of dat een bezoek aan familie of vrienden de basis is om juist naar Seattle te vliegen. Als je Seattle bezoekt dan zul je merken dat de stad relaxter is dan een gemiddelde bestemming in de Verenigde Staten. De basis hiervoor is te vinden in het relatief hoge welvaartsniveau waar een redelijk groot deel van de inwoners van Seattle van kunnen genieten.

Op deze pagina lees je over allerlei zaken die te maken hebben met het bezoeken van Seattle, zoals vervoer, overnachten, eten in Seattle en nog veel meer.

Betaal niet teveel voor je hotel

Wie slim is die gaat natuurlijk op zoek naar de laagste prijs om te overnachten in Seattle. Wat natuurlijk van invloed is, is waar en wanneer dat je je stedentrip naar Seattle maakt. Wat niet iedereen weet is dat er voor dezelfde hotelkamer of appartement op dezelfde reisdata soms flinke prijsverschillen voor kunnen komen. Soms scheelt het slechts enkele euro’s, maar soms kan het verschil oplopen tot meer dan vijftig procent! Dat komt door de verschillende prijsafspraken en voorwaardes die de tussenpartijen zoals Booking, Amoma of Expedia bij de accommodaties hebben. Zelf vergelijken is bijna geen doen, want dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken zelf altijd Trivago om de laagste prijzen voor kamers in Seattle te vinden. Deze populaire hotelsite vergelijkt voor jouw reisdata alle prijzen van hotels, appartementen en hostels met elkaar en laat je vervolgens zien waar je het goedkoopste kunt boeken. Handiger kan het toch niet?

Bekijk de beste prijzen voor hotels, appartementen en pensions in Seattle via trivago.nl

Reisvoorbereiding

Een reis naar Seattle vraagt om de nodige voorbereiding. Je reist immers naar Amerika en dat betekent dat je een aantal zaken moet regelen voor je aan je vakantie begint:
– Reis je met een Nederlands paspoort naar Seattle? Dan heb je een ESTA nodig als je geen visum voor Amerika hebt. Een ESTA is een elektronische toelating tot het land. Je moet je ESTA op tijd aanvragen, bij voorkeur minstens 72 uur voor vertrek.
– Om geld op te kunnen nemen in Seattle moet je bankpas op ‘wereldprofiel’ staan. Regel dit voor je vertrek.
– In Seattle werkt men met Amerikaanse stopcontacten, waar Nederlandse stekkers niet in passen. Je hebt daarom een adapter of wereldstekker voor Amerika nodig om je apparatuur te kunnen gebruiken.
– Vanwege de hoge ziektekosten in Amerika is een reisverzekering met dekking voor ziektekosten eigenlijk een must. Kijk ook of er een verhoogde dekking is voor aansprakelijkheid in Amerika.
– Voor sommige attracties is het handig om je entreetickets alvast vooraf geregeld te hebben. Weet je al zeker wanneer je bijvoorbeeld de Space Needle wilt bezoeken, koop dan alvast je kaartjes via internet.
– De meest populaire restaurants van Seattle kun je vaak beter vooraf vastleggen. Reserveer je tafel alvast via internet, zeker als het het avondeten betreft.
– Reis je met voorgeschreven medicijnen? Haal dan bij je apotheek een gratis Engelstalige medicijnverklaring om mee te nemen op reis naar Amerika.